back

Свято Івана Купала

07 липня 2017

У 13 населених пунктах району відзначали фольклорне свято Івана Купала, що сягає своїм корінням глибокої давнини. Намагаючись зберігати народні традиції, працівники закладів культури 6 і 7 липня разом з численними учасниками й гостями дійства проводять відповідні обряди: наряджають символ свята – Марену, дівчата плетуть вінки, пускаючи їх на воду, молоді люди стрибають через вогнище, співають, водять хороводи.

За дорученням голови райдержадміністрації заступник голови Чернігівської РДА Андрій Курданов відвідав святкове дійство у Роїщенській громаді.

У Седневі на Зеленому пляжі на березі Снову зібралося багато мешканців селища, щоб відсвяткувати Івана Купала. Активними учасниками свята були седнівська молодь і студенти Чернігівського педуніверситету ім. Шевченка, які продемонстрували захоплююче дійство з багатьма персонажами. На святі були присутні заступник голови Чернігівської районної ради Володимир Поліщук, селищний голова Михайло Шевчик, керівник етнографічної практики ЧНПУ ім. Шевченка Тетяна Дорохіна та інші гості. У виконанні вокального ансамблю «Берегиня» звучали купальські пісні. Цікавою була конкурсно-розважальна програма. Закінчилось свято дискотекою для молоді просто неба.

У Хмільниці фольклорне свято відбулося за участю дітей на сільському стадіоні, супроводжувалося піснями, хороводами, плетінням віночків разом з Мавкою, прикрашанням Марени, веселими конкурсами, спалюванням Купайла, стрибанням через багаття та дитячою дискотекою.

За інформацією відділу культури і туризму ЧРДА