back

Недопущення аварій за участю дітей обговорили на координаційній нараді з правоохоронними органами

05 липня 2017

04 липня голова райдержадміністрації Віктор Корж провів координаційну нараду за участю правоохоронних органів, прокуратури та Ріпкинського МВ УСБУ щодо аварій, які сталися у селах Льгів та Смолин за участю дітей шкільного віку. У нараді також взяли участь працівники відповідних служб райдержадміністрації та Михайло-Коцюбинської об'єднаної громади, які відповідають за роботу з дітьми та молоддю.

За інформацією правоохоронних органів ділянки доріг, де сталися аварії, є небезпечними. Поряд із дорожним покриттям ями та й житлові будинки розташовані дуже близько до дороги. Тож з метою зменшення вірогідності повторення подібних випадків необхідно встановити обмежувальні знаки, розглянути можливість встановлення лежачих поліцейських, забезпечити вуличне освітлення.

Також зверталася увага на вживання населенням, зокрема й молоддю, алкогольних напоїв, в наслідок чого збільшується вірогідність прикрих випадків. У закладах культури району організовані відповідні заходи для забезпечення дозвілля молоді, проте ніхто не знімає відповідальність з батьків, які повинні слідкувати за своїми дітьми, за їх вихованням та дозвіллям.

Особливу увагу Віктор Корж звернув на недопущення несанкціонованої торгівлі спиртними напоями, особливо серед працівників державних установ. В разі виявлення таких випадків до таких працівників будуть вжиті відповідні заходи.

На території району проживає 309 родин у складних життєвих обставинах, в них виховується 784 дитини, які автоматично потрапляють в групу ризику, оскільки батьки таких діток мало приділяють уваги вихованню та їх дозвіллю. Тож такі сім'ї знаходяться під особливим наглядом соціальних служб району.

За результатами наради буде надіслано листи сільським, селищним радам щодо контролю за організацією дозвілля для молоді, а також доручено поліції забезпечити жорсткий контроль за дотриманням громадського порядку у населених пунктах району.

Сектор інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю апарату РДА