back

Смирнов Павло Юрійович

30 червня 2017

Військовослужбовець військової служби за контрактом cтарший солдат Смирнов Павло Юрійович загинув 23.04.2017 року в зоні проведення АТО.

Народився 08.07.1989 року в с. Полуботки Чернігівського району Чернігівської області.

У 2006 році закінчив Халявинську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів.

У 2007 році пройшов строкову службу у військах Повітряної оборони України.

Після повернення додому деякий час працював у рідній Халявинській школі бібліотекарем. Діти його дуже любили, він був їм старшим другом та порадником.

З 2015 року служив в Збройних Силах України, призваний 06.07.2015 року Чернігівським ОМВК м. Чернігів. Проходив службу старшим солдатом-контрактником 550-ї окремої радіолокаційної роти 138–ї радіотехнічної бригади разом із своїм молодшим братом. Побратими поважали їх за сміливість, патріотизм, за характер та веселу вдачу. Разом брати пішли боронити Україну на сході, були відряджені до складу 72 бригади ЗСУ.

22 квітня 2017 року, під час мінометного обстрілу з боку російсько-терористичних сил селища Верхньоторецьке, що на Донеччині, Павло був тяжко поранений, внаслідок великої втрати крові помер у шпиталі м.Торецька. З під обстрілу його виніс на руках рідний брат.

31 серпня 2017 року на будівлі Халявинської школи відкрито меморіальну дошку.

Указом Президента України №161/2017 від 13 червня 2017 року «за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов'язку», нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

13 жовтня 2018 року на кладовищі с.Полуботки Халявинської сільської ради відкрито пам'ятник Павлу Смирнову, який загинув при виконанні військового завдання в зоні проведення АТО (ООС).

У заходах з відкриття пам'ятника герою АТО Павлу Смирнову активну участь брали представники ГО "Єдина родина Чернігівщини", за сприяння якої і був встановлений пам'ятник, учні і вчителі Халявинської загальноосвітньої школи, представники Халявинської сільської громади, друзі та товариші по військовій службі Павла Смирнова.

Освячення пам'ятника та поминальну літію за загиблим воїном Павлом Смирновим та всіма загиблими Героями України провів військовий капелан, священик Чернігівського Кафедрального собору святої Катерини отець Євген Орда.

У квітні 2019 року за ініціативою голови Чернігівської райдержадміністрації Віктора Коржа закладено Алею пам'яті Павла Смирнова, де було висаджено 20 саджанців туї західної.

Рішенням 29 сесії 7 скликання Халявинської сільської ради від 16.10.2019 року вулицю Дружби у с.Полуботки Халявинської сільської ради перейменовано на вулицю Смирнова Павла.