back

Кожному сімейному лікарю по ноутбуку

27 червня 2017

Про це повідомив 26 червня головний лікар КЗ "Чернігівський районний центр ПМСД" Віктор Куниця під час наради щодо розв'язання соціально-економічних проблем району, яку проводив голова райдержадміністрації Віктор Корж.

З 1 липня цього року відпуск інсулінів буде здійснюватися відповідно до укладених договорів з розпорядником коштів на підставі рецептів на препарати інсуліну, виписаних закладом охорони здоров’я за місцем диспансерного обліку пацієнта згідно з реєстром пацієнтів, що потребують інсулінотерапії, який веде МОЗ України. При цьому виписування рецепту і подальший відпуск інсуліну по ньому буде здійснюватися через електронний Реєстр пацієнтів. Тож одразу постає питання - чи кожний сімейний лікар має доступ до Електронного реєстру та відповідно технічну можливість виписати необхідний рецепт. Для цього потрібен комп'ютер та доступ до мережі Інтернет.

За словами Віктора Куниці, Михайло-Коцюбинська ОТГ вже придбала для своїх сімейних лікарів ноутбуки, далі будуть проведені роботи по їх підключенню до Інтернету. Робота по забезпеченню інших сімейних лікарів персональнми комп'ютерами триває.

Також в ході наради обговорили й інші питання життєдіяльності району, а саме: забезпечення організації дозвілля молоді під час літніх канікул, благоустрій населених пунктів, підготовка до нового опалювального сезону, готовність медичних закладів району до випадків захворювання на кір, який шириться Україною.

Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату Чернігівської РДА