back

Волонтерів Корпусу Миру радо приймали у райдержадміністрації

29 травня 2017

За ініціативи Чернігівського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді 26 травня 2017 року в малому залі Чернігівської РДА відбулася зустріч, присвячена співпраці органів виконавчої влади з волонтерами Корпусу Миру при посольстві США в Україні, які працювали за проектом «Молодіжного розвитку» та перебували в Чернігівському районі протягом березня-травня 2017 року.

Метою зустрічі є налагодження співпраці у сфері професійно-культурного обміну між двома країнами.

Протягом тримісячної підготовчої програми волонтери перебували селах Киїнка, Іванівка, Количівка, Старий Білоус, Трисвятська Слобода та селищі Михайло-Коцюбинське, де ознайомилися з системою освіти України, навчилися співпрацювати з українським колегами та стажувалися в загальноосвітніх навчальних закладах. Отриманий досвід був цікавим та корисним для обох сторін.

У ході даного заходу голова Чернігівської РДА Віктор Корж зазначив важливість задач та напрямків роботи Корпусу Миру, обміну досвідом та перспектив подальшої співпраці.

Начальник відділу культури Тетяна Мірошниченко представила відеопрезентацію «Історично – культурні пам’ятки Чернігівського району».

В ході спілкування волонтери поділилися отриманими враженнями від перебування в Україні та висловили подяку за гостинність та всебічну підтримку розвитку волонтерського руху.

Під час перебування в районі волонтери мали можливість ознайомитися з традиціями українського народу, зокрема Пасхальними святами та Днем Перемоги, а також взяти участь у святі останнього дзвоника. Слід відзначити, що у Америці, за словами волонтерів, свята останнього дзвоника немає, тому цей захід для них виявився особливо цікавим. Волонтери також відзначили, що вражені добротою та відкритістю українських громадян, особливо коли країна перебуває у стані війни.

По завершенню зустрічі волонтери отримали сувеніри – маки прикрашені державною стрічкою, виготовлені вихованцями Будинку школяра, пам’ятки про святині Чернігівського району та змогу скуштувати український каравай.

Чернігівський районний ЦСССДМ