back

Стан реалізації програми "Доступні ліки" в Чернігівському районі обговорили під час засідання "круголого столу" Громадської ради

19 травня 2017

Триває виконання на Чернігівщині урядової програми «Доступні ліки», за якою пацієнти безкоштовно або з незначною доплатою можуть отримувати препарати від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми.

18 травня п.р. відбулось засідання "круглого столу" щодо якості реалізації даної програми у населених пунктах району, зокрема у найвіддаленіших, адже скористатись доступними ліками має право кожен громадянин.

У заході взяли участь голова райдержадміністрації Віктор Корж, головний лікар КЛПЗ "Чернігівська центральна районна лікарня" Дмитро Руденко, головний лікар КЗ "Чернігівський районний центр ПМСД" Віктор Куниця та його заступник, куратор даної програми в районі Оксана Логвинчук, завідувачі сімейної амбулаторії загальної практики сімейної медицини з Михайло-Коцюбинського, Олишівки, Мохнатина, Седнева, директор ТОВ "Аптека №180", представник комунального підприємства "Ліки України" Чернігівської обласної ради.

Куратор програми в районі Оксана Логвинчук проінформувала, що за серед районів області Чернігівський район зайняв одне з лідируючих місць, проте роботи ще багато.

Присутні завідувачі сімейних амбулаторій проінформували про стан реалізації програми безпосередньо у населених пунктах району.

За їх словами, нарікань від населення немає, люди звертаються за ліками, отримують рецепти. Недоліком є те, що не у всіх населених пунктах є аптечні пункти, проте лікарі інформують, де саме можна отримати ліки у м.Чернігів. Налагоджена робота щодо забезпечення "доступними ліками" людей похилого віку та людей, які за станом здоров'я не можуть пересуватися, шляхом отримання медичними працівниками або сусідами на прохання хворого ліків та доставка їх додому хворому.

Проте Громадська рада вирішила звернутися до компетентних органів з пропозицією розширити перелік препаратів, які увійшли до Урядової програми "Доступні ліки".

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю апарату Чернігівської РДА