back

Військові знання – учням загальноосвітніх навчальних закладів району

21 квітня 2017

Згідно Закону України «Про освіту», «Положення по допризовній підготовці юнаків», затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2000 р. № 1770, наказу Міністерства освіти і науки України від 30.07.2015 року №826 «Про внесення змін до навчальної програми «Захист Вітчизни» для 10-11 класів ЗНЗ, на виконання програми предмета «Захист Вітчизни», затвердженої наказом МОН України від 30.07.2015 року №826 «Про внесення змін до навчальної програми «Захист Вітчизни» для 10-11 класів ЗНЗ»), спільного наказу військового комісаріата Чернігівського об’єднаного міського військового комісаріату, відділу освіти Чернігівської районної державної адміністрації та з метою формування в учнівської молоді життєво необхідних знань, умінь і навичок з предмета «Захист Вітчизни», активізації військово-патріотичної роботи у загальноосвітніх навчальних закладах проведено навчально-польові збори для учнів 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів.

В квітні було організовано виконання початкової вправи практичних стрільб із автомата Калашникова для учнів 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів. 18 квітня 2017 року на базі військової частини: в/ч пп. В 1688, 205 учнів мали можливість не тільки виконати вправи зі стрільби, але ще і ознайомитись з військовою технікою.

Відділ освіти та вчителі предмету «Захист Вітчизни», які супроводжували учнів на військовий полігон в смт.Гончарівське вдячні за належну організацію та методичний супровід військовим які працювали на полігоні, а саме навчали учнів району виконання початкових вправ практичних стрільб із автомата Калашникова, також велика вдячність заступнику військового комісара, начальнику відділення комплектування Чернігівського ОМВК підполковнику Олегу Анатолійовичу Ламмерту.

За інформацією відділу освіти райдержадміністрації