back

Віртуальна небезпека

14 квітня 2017

Продовжується робота Чернігівського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді по запобіганню підлітковим суїцидам.

12 квітня 2017 року фахівцем із соціальної роботи Світланої Пономаренко організовано просвітницько-профілактичний захід з учнями Редьківської ЗОШ спрямований на покращення психо-емоційного стану та психічного здоров'я дітей.

Психологом відділу соціальної роботи Тетяною Гречко піднято проблему віртуального цькування у соціальних мережах , так званого«кібербуллінгу» , яка набуває особливої гостроти для сьогодення, так як емоційно - болісне реагування підлітків на дане явище у особистому житті призводить до психічних травм, розладів та навіть суїцидів.

Одним із різновидів кібербуллінгу є викладення та розсилка сцен публічного приниження у соціальних інтернет-групах. Тому найбільшого наголошення набула резонансна проблема фільмування групового побиття з метою заниження статусу у групі. Таким чином створюються «сторінки ненависті», на яких висловлюється загальне презирство до жертви, надсилаються образи та спотворена інформація, змонтовані фото непристойного характеру. Під загальним тиском жертва травлі доходить до відчаю, чого додає факт неможливості видалення нею даної сторінки.

Проведено профілактичну лекцію на тему: «Правила безпеки віртуального простору » та психологічну діагностику схильності до вчинення суїцидальних вчинків серед школярів середьної ланки, за результатами якої здійснена індивідуальна психологічна робота.

Чернігівський районний ЦСССДМ