back

Попередження скоєння повторних злочинів під наглядом соціальної служби

21 березня 2017

Вже традиційно, фахівцями із соціальної роботи Чернігівського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді (далі-Центр) спільно з Чернігівським районним сектором Чернігівського міського відділу щовівторка проводяться інформаційно-профілактично заходи соціально - виховної роботи щодо попередження скоєння повторних злочинів серед звільнених від відбування покарання з випробуванням та засуджених до громадських робіт.

Проблеми осіб даної категорії схожі – це переважно: безробіття, алко-/наркозалежності, несприятливе сімейне оточення, відсутність соціальних зв'язків. Тож, завданням Центру є надання соціально-психологічної підтримки особам , які перебувають у конфлікті з законом, інформування щодо профорієнтації та сприяння в працевлаштуванні, допомоги у визначенні проблем та пошуку шляхів їх подолання.

Психологом надаються індивідуальні соціально – психологічні консультації та тестування. З метою діагностично-корекційної роботи по раціоналізації використання особистого часу та формуванню оптимального режиму дня проведено психологічні вправи «Моя зайнятість та розподіл моєго часу», «Реальний та ідеальний день», методики формування самооцінки, визначення рівня тривожності та агресії.

За інформацією Чернігівського районного ЦСССДМ