back

Про 100-річчя Української революції говорили під час районної краєзнавчої конференції

17 березня 2017

16 березня у великій залі райдержадміністрації відбулась районна краєзнавча конференція, присвячена 100-річчю створення Української Центральної Ради. З доповіддю з даного питання виступив перед учасниками заходу науковий співробітник Українського інституту національної пам'яті Сергій Горобець, який зазначив основні етапи української революції та наголосив на відповідних заходах, які, зокрема, розміщені на сайті інституту, тож ознайомитися з ними можуть всі бажаючі.

Голова Чернігівської районної спілки краєзнавців Андрій Курданов та голова обласної організації Національної спілки краєзнавців України Олександр Коваленко звернули увагу присутніх на конкретні заходи, які будуть проведені в громадах району, а саме відзначення 170-річчя від дня народження Іллі Шрага у смт.Седнів та 150-річчя від дня народження генерала-хорунжого Українського Державного Флоту Володимира Савченка-Більського.

Столичні пошуковці пропонують нашим історикам разом написати нову книгу про воєнно-морську історію Чернігівщини. Про це говорили також на краєзнавчій конференції. Бойовий шлях Пінської і Дніпровської воєнних флотилій цікавить київських дослідників давно, і у пошуках матеріалів вони плідно співпрацюють з чернігівськими колегами.

Учасники конференції говорили і про книги, які вже готуються до видання. Зокрема, про афганців та воїнів інших військових конфліктів, історії окремих сіл району.