back

Вшанували Героїв Небесної Сотні

20 лютого 2017

20 лютого жителі Михайло-Коцюбинської громади вшанували Героїв, котрі віддали своє життя в ім’я людської гідності та свободи. Зима 2014 року змінила країну, відкривши нову сторінку української історії. Про значення цих змін, важливість сучасних реформ і неймовірну силу духу та самопожертву розповів у своєму слові голова Михайло-Коцюбинської громади Микола Завальний та заступник голови ЧРДА Андрій Курданов. Голова Чернігівської районної ради Олександр Ларченко згадав фатальні дні того страшного лютого, свідком яких він став.

Власними спогадами про події на Майдані поділився з односельцями батько загиблого героя Микола Миколайович Томилко. Його поетичне зізнання в любові до рідної країни схвилювало присутніх. Монолог матері у виконанні Олени Сердюк не залишив байдужими глядачів. Ведучі заходу Юлія Томилко та Інна Шовкун відтворили хронологію подій. У виконанні Олексія Лактіна, Ірини Недобой, Анни Шовкун та Вероніки Пчолкіної прозвучали тематичні музичні композиції.

У залі діяла інформаційна виставка, присвячена подвигу Героїв Майдану.

Учасники заходу схилили голови перед світлою пам’яттю тих, хто несе свою небесну варту в ім’я рідного народу. Година пам’яті завершилась покладанням живих квітів до меморіалу учасникам АТО та меморіалу загиблим воїнам у роки Другої світової війни.

За інформацією Чернігівської районної ЦБС