back

Інформаційний матеріал щодо військової служби за контрактом

09 лютого 2016

Чернігівський об’єднаний міський військовий комісаріат постійно проводять набір громадян України віком від 18 до 40 років на військову службу за контрактом (резерву) Збройних Сил України до навчальних військових частин Сухопутних військ, Високомобільних десантних військ, Повітряних сил та інших військових частин на посади рядового, сержантського та старшинського складу.

Військовослужбовцям Збройних Сил України держава гарантує: стабільне грошове забезпечення від 7000 грн до 14000 грн. (залежно від посади, вислуги років та виконуваних завдань), одноразову матеріальну допомогу впродовж кожного року, виплату грошового допомоги на оздоровлення, щорічну оплачувану відпустку (від 30 до 45 діб), професійне зростання, безкоштовне медичне обслуговування в закладах МО України та інше.

Строки укладання контрактів:

Для громадян України, які приймаються на військову службу за контрактом та призначаються на посади, установлюються такі строки військової служби в календарному обчислені:

- для осіб рядового складу – 3 роки;

- для осіб сержантського та старшинського складу – від 3 до 5 років.

- можливість підписання контракту на 6 місяців.

Право на освіту.

Особи рядового, сержантського та старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом та продовжили строк військової служби за новим контрактом, мають право навчатися без відриву від військової служби у вищих військових навчальних закладах, військових навчальних підрозділах вищих навчальних закладів, а у разі відсутності можливості підготовки за спеціальностями у цих навчальних закладах – в інших вищих навчальних закладах з метою здобуття вищої освіти.

Тому після завершення першого контракту військовослужбовці, які продовжили строк військової служби за новим контрактом, можуть безкоштовно отримати вищу освіту (спеціальність). (Пункт 172 Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України)

На сьогодні розроблено зміни до Закону України «Про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» щодо виплати грошової компенсації за піднайом житла для осіб рядового, сержантського і старшинського складу.

За додатковою інформацією звертатися до Чернігівського об’єднаного міського військового комісаріату:

м. Чернігів, вул. О. Молодчого 15, т. 3-13-15