back

День Гідності і Свободи в районі

23 листопада 2015

20 – 22 листопада 2015 року в бібліотечних закладах району відбулися тематичні заходи «За честь, за право бути українцем» – в Ладинській сільській бібліотеці-філіалі, «Через книгу – до миру і злагоди» – в Анисівській сільській бібліотеці-філіалі, «Героям слава, Україні слава!» – в Роїщенській сільській бібліотеці-філіалі, «Дух український, підіймись!» – в центральній дитячій бібліотеці, «Помолись за Україну» – в центральній районній бібліотеці та в Шибиринівській сільській бібліотеці-філіалі. Відкриті уроки, присвячені Дню Гідності та Свободи, бібліотеки ЦБС організували спільно з навчальними закладами району.

Підготовлену й видану ЦБС спільно з краєзнавцями району книгу «Борись в ім’я честі», присвячену мешканцям Чернігівського району-учасникам АТО, презентували читачам в Андріївці, Іванівці, Новоселівці, Киселівці, Павлівці.

21 листопада в Олишівській селищній бібліотеці-філіалі відбувся тематичний захід «Служити українському народу» за участю учасників АТО – мешканців Олишівки та інших населених пунктів району, батьків і дружин учасників АТО, голови Спілки воїнів АТО Чернігівщини А.Черешка, заступника голови райдержадмыныстрацыъ А.Курданова, медичного психолога Центру реабілітації «Відродження» В.Мозгового, голови Центру психолого-соціальної допомоги «Ресурс» С.Ющенко, представників інших громадських організацій, благодійників.

У загальноосвітніх навчальних закладах відбулися урочисті лінійки «День Гідності та Свободи», «Революція Гідності: очікування та здобутки України», «Вони здійснили громадянський подвиг», «Україна – країна Гідності та Свободи», виставки друкованих та фотоматеріалів «Спогад та поступ», «Революція Гідності: ми маємо пам’ятати!».

У Количівській ЗОШ І – ІІІ ст. проведено виховні години «Україна – територія гідності та свободи», «Україна єдина!», «Україна - минуле і майбутнє!», «Дві революції – два кроки гідності!», «Революція починається з тебе!», випущено інформаційний вісник, стенд до Дня Гідності та Свободи, переглянуто фільм «Революція Гідності».

Конкурс дитячих малюнків «Пишаюся тобою, Україно!», випуск стінгазети «Голос Патріота», флешмоб «Птах Свободи», загальношкільний урок мужності «Події, що змінили нас» з переглядом відеофільму «Герої Майдану» відбулися у Жукотківській ЗОШ І-ІІ ст.

У Боровиківській ЗОШ І-ІІ ст. пройшли класні години у 5-9 класах «Пам’ятаємо ті дні буремні».

Випущена тематична газета «Україна - єдина», проведено диспут «Що для мене є гідність?», урок мужності «З Україною в серці», конкурс малюнків «Моя Україна» у Андріївській ЗОШ І-ІІІ ст.

У Жавинській ЗОШ І-ІІ ступенів провели бесіди для учнів 5-9 класів «Що таке «Революція Гідності»?», історичну вікторину для учнів 9 класу «Що ви знаєте про Майдан та Небесну сотню?», переглянуто відеофільми з учнями 7-9 класів про «Революцію Гідності». Випущена стіннівка «Герої Небесної Сотні» у Шестовицькій ЗОШ І-ІІ ст.

У Ладинській ЗОШ І-ІІ ст. організували перегляд фільму «Зима у вогні», конкурс малюнків «Я пишаюсь тобою Україно!», уроки мужності «Територія Гідності та Свободи», виховний захід «Де немає Свободи, там немає і Вітчизни», мистецьку акцію «Створи голуба Миру».

Загальношкільний захід «Зима, що нас змінила», урок мужності «Люди, що творять історію», бесіда «Гідність громадянина – гідність держави» відбулися у Хмільницькому НВК.

У Киселівському НВК пройшли виховна година «Не згасне пам'ять», урок мужності «Збережемо гідність і свободу українського народу», круглий стіл «Україна – це територія гідності й свободи», заняття патріотичного спрямування «Мій рідний край, що зветься – Україна», конкурс малюнків «Що я бажаю своїй Батьківщині».

У Дніпровській ЗОШ І-ІІІ ст. проведені урок мужності «Герої не вмирають», виховні години «Революція Гідності Гідність - перша із чеснот українців», «Поважай народ, частиною якого є ти».

Години спілкування «Небесна сотня – герої нового часу», «На шляху Гідності та Свободи», «День Свободи – день спогадів», «Віднині і навіки», «Запали свічку героям», «Україна – вільний народ», «Україна непереможна», «Вони боролися за Україну», перегляд та обговорення відеоматеріалів, презентацій «Наш біль. Вони загинули в АТО», заочна екскурсія майданом Незалежності та вулицею Інститутською «Майдан, який нас змінив» серед учнів 6-8 класів, екскурсія на Майдан Незалежності (у рамках екскурсії до м.Києва) (2-6 класи), інформаційні хвилинки «Україна пам’ятає! Світ визнає!» відбулися у Гончарівській гімназії.

У Киїнській ЗОШ І-ІІІ ступенів переглянуто презентації «Українські революції – перші європейські революції ХХІ століття », проведено круглий стіл з учнями 10-11 класів «День Гідності і Свободи – крок у Європу», конкурс малюнків «Я – українець, значить – європеєць!», інформаційні хвилинки «Багатолика Україна в багатоликому світі».

У Ковпитської ЗОШ І-ІІІ ст. пройшли круглий стіл для старшокласників «День Гідності та Свободи в Україні», перегляд відеосюжету про події на майдані, виховна година в 9 класі «Європейський вибір нашої держави».

У загальносільських заходах «Герої не вмирають» брали участь школярі Кувечицької ЗОШ І-ІІ ст. У Пакульській ЗОШ І-ІІІ ст. відбулися урок мужності з презентацією «Їх подвиг – приклад для нас», виставка стінгазет «Герої не вмирають».

20 листопада біля Обеліска Слави в центрі села Старий Білоус проведений мітинг до Дня Гідності та Свободи за участю учнів, вчителів Старобілоуської ЗОШ І-ІІІ ступенів та громадськості села. Учні читали вірші власного написання, вірші українських письменників. Вшанували пам'ять хвилиною мовчання, поклали квіти до обеліска та місця загиблого в АТО.

17 листопада провели зустріч з батьком учасника АТО, місцевим поетом Щербиною М.М.

У Радянськослобідській ЗОШ I-III ст. організовані виховний захід «Герої не вмирають», переглянуто документальний фільм «Хронологія подій. Революція Гідності». Бесіди «Тепер ми маємо майбутнє», «21 листопада – День Гідності і Свободи», конкурс малюнків до Дня Гідності і Свободи у 2, 4 класах, дискусія «Чи мають Україна і українці майбутнє», круглий стіл «21 листопада – День Гідності і Свободи» проведені у Краснянській ЗОШ І-ІІІ ст.

У Снов'янській ЗОШ І-ІІ ст. проведені виховні години «Ми всі українці – велика сім’я», «Пам’ятаймо героїв», «Ми вже не ті. Майдан перекував», конкурс читців поезій, присвячений героям Небесної Сотні, написані листи учасникам АТО «Повертайтеся живими», інформаційна година «Революція Гідності. Як це відбувалося». Переглянуто документальний фільм «Спецпроект «Небесна сотня», проведено мовно-літературно-музичну композицію «Пам'ять жива» у Халявинській ЗОШ І-ІІІ ст. У Пісківському НВК виготовлено стенд «Революція гідності».

За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації