back

До Дня української писемності та мови

16 листопада 2015

У центральній дитячій бібліотеці (смт Михайло-Коцюбинське) відбувся мовознавчий турнір для учнів 3-го класу «Волошкові очі у моєї мови». Учасники заходу здійснили подорож загадковими мовними стежками, продемонстрували знання з мови, змагалися за право називатися кращим знавцем рідної мови серед своїх однокласників.

Олишівська селищна бібліотека-філіал до Дня української писемності та мови запросила до себе на гостину маленьких вихованців дошкільного закладу, щоб вшанувати рідне слово, доторкнутися до краси української мови. Дітлахи послухали вірші й колискові у виконанні художнього керівника Олишівського будинку культури Світлани Постол, а ще маленькі олишівці побували в народознавчій світлиці «Олишівська хата».

Читати українське радила на зустрічі зі студентами Чернігівського державного інституту економіки і управління бібліотекар ЦРБ, популярна письменниця Олена Печорна. Студенти розпитували про літературні вподобання, тематику книг, історію їх написання. Олена розповіла про книжковий форум у Львові, цікаві знайомства з українськими письменниками, про роботу в сільській бібліотеці та акції, які дозволяють поповнювати фонди книжковими новинками.

До Дня української писемності та мови в бібліотечних закладах району були розгорнуті книжкові виставки «Культура рідного слова», відбулися мовознавчі години «Мовні перлини – кожній дитині» в Пакулі та в центральній дитячій бібліотеці – «А мова справді схожа на квітник». Мовну вікторину «Мова – то серце народу» провела завідувачка Киїнської сільської бібліотеки Світлана Семенець.

За інформацією районної ЦБС