back

Запитували-відповідаємо

10 листопада 2015

Як розрахувати допомогу по тимчасовій непрацездатності у разі коли на момент настання страхового випадку застрахована особа працює за сумісництвом?

Відповідно до пункту 30 Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу) у разі коли на момент настання страхового випадку застрахована особа працює за сумісництвом, обчислення середньої заробітної плати здійснюється окремо за основним місцем роботи та за сумісництвом. Розрахунковий період у такому разі визначається за кожним місцем роботи окремо.

Страхові виплати та оплата перших п’яти днів тимчасової непрацездатності за рахунок коштів роботодавця здійснюються на підставі копії виданого в установленому порядку листа непрацездатності, засвідченої підписом керівника і скріпленої печаткою за основним місцем роботи, та довідки про середню заробітну плату за основним місцем роботи. Якщо особа працює на кількох работах за сумісництвом, додатково додаються довідки про середню заробітну плату за місцями роботи за сумісництвом.

У такому разі сумарна заробітна плата, з якої розраховуються виплати, за місяцями розрахункового періоду за основним місцем роботи та за місцем (місцями) роботи за сумісництвом не може перевищувати розміру максимальної величини бази нарахування єдиного внеску ( з 01.09.2015 року – 23426 грн.).

Чернігівська міжрайонна виконавча дирекція обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності