back

Будуємо – значить живемо!

12 серпня 2011

Сьогодні голова райдержадміністрації М.В.Кудрик на передодні Дня будівельника в малій залі районної ради зустрівся з будівельниками району.

«Говорять, якщо країна будується значить у людей все гаразд і країна живе, тому й не дивно, що барометром фінансової, економічної і соціальної стабільності нашої держави була і залишається будівельна галузь, яка є однією з найважливіших галузей народного господарства, від неї залежить ефективність функціонування всієї системи господарювання в районі і нашої держави в цілому», - зазначив у своєму вітальному слові Микола Кудрик.

«На жаль, будівельна галузь переживає зараз не найкращі часи, але в порівнянні з минулими роками вона починає підніматися з колін,- зауважив голова райдержадміністрації. – Зокрема, в нашому районі будівельні роботи проводяться, і наш район починає відновлюватись та набирати темпів розвитку столичного району.

Так, на території Чернігівського району на сьогодні зареєстровано близько 8 будівельних організацій, якими за І півріччя поточного року виконано робіт на суму 3 млн. 686 тис.грн., що на 78 відсотків більше в порівнянні зі звітним періодом минулого року.

Однак основними коштами в будівництві є кошти субвенцій державного бюджету, яким передбачено на 2011 рік близько 24 млн.грн. Головним об`єктом будівництва та фінансування в районі є Седнівський НВК у складі ЗОШ на 240 учнів та дитячого садка на 35 дітей. Генеральною підрядною організацією цієї новобудови є ВАТ «Домобудівник», директор Роговий Анатолій Миколайович. На сьогодні з 20 млн. грн., які передбачені на будівництво НВК, освоєно 12,5 млн.грн. Об`єкт, що запроектовано в стилі епохи класицизму і має чудовий, неповторний вигляд, планується ввести в експлуатацію вже наступного року.

Розпочато будівництво і планується завершення в цьому році газифікації с. Пакуль, на дані потреби виділено 1,4 млн.грн. державних субвенцій, генпідрядною організацією є ТОВ «Чернігвігазмонтаж», директор Кальницький Сергій Вадимович

.

Разом з цим відповідно до програми «Питна вода» виділено 2,4 млн.грн. державних субвенцій на завершення будівництва водогону в с. Новий Білоус, вирішується питання виділення субвенцій на продовження будівництва водогону в смт. Седнів. Індивідуальними забудовниками району за рахунок власних коштів у І півріччі п.р. введено в експлуатацію 677м2 житла.

Хочеться зазначити, що в районі у поточному році розпочала дію програма будівництва (придбання) доступного житла на 2011- 2017 роки, згідно якої планується провести реконструкцію існуючого приміщення під шестиквартирний житловий будинок в с. Іванівна для працівників соціальної сфери. Продовжує діяти програма підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім».

Протягом шести місяців поточного року із забудовниками району укладено кредитних угод на суму 361,0 тис.грн., з них видано 253,7 тис.грн.. З районного бюджету на житло використано 152,040 тис.грн. при цьому введено в експлуатацію 171,7 м2 житла».

У своєму виступі керівник району висловив особливі слова вдячності будівельним підприємствам, які роблять значний вклад у проведення ремонтів об`єктів соціальної сфери району та їх реконструкцію. Це комунальне підприємство «Райагробуд», директор Дзядзько Геннадій Михайлович (приймають участь в будівництві Седнівського НВК та провели реконструкцію адмінприміщення в с. Киїнка); ТОВ «Схід ЛТД», директор Бондаренко Микола Олексійович (також приймають участь в будівництві Седнівський НВК, встановили в`їзний знак в смт. М.Коцюбинське, проводили ремонтні роботи в центральній районній лікарні та закладах освіти району); ДП «Агробудкомплект», директор Кравець Володимир Миколайович, (займається інженерними мережами в Седнівському НВК) та інші.

М.В.Кудрик побажав присутнім на заході будівельникам району здоров`я, натхнення і благополуччя. Щоб їх праця приносила радість і достаток, людям – затишок зручних осель, а Україні – процвітання.

З професійним святом присутніх також привітали голова районної ради М.Б.Литвин, заступник голови райдержадміністрації А.Т.Горбань, який опікується цією галуззю в районі, та директор ТОВ “Схід –ЛТД М.О.Бондаренко.

Голова райдержадміністрації М.В.Кудрик та голова районної ради М.Б.Литвин відзначили кращих працівників будівельної галузі спільними грамотами та подяками, вручили їм цінні подарунки.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ райдержадміністрації