back

Володимир Великий: постать на тлі сучасної історії

15 липня 2015

У цьому році виповнюється 1000 років від дня упокоєння князя Київського Володимира Великого – творця середньовічної європейської держави Руси-України. З цієї нагоди в населених пунктах району відбулися тематичні конференції, книжкові виставки, просвітницькі заходи з обговорення державотворчої діяльності князя Київського Володимира Великого, впливу його політики на політичний та економічний розвиток середньовічної Європи, зокрема, країн Балтійсько-Чорноморського регіону, подій української історії відповідного періоду за участі депутатів районної та місцевих рад, представників органів місцевого самоврядування, громадськості, молоді, представників релігійних конфесій.

Так, краєзнавча конференція «Спадщина святого Володимира Великого, Хрестителя Київської Руси-України» відбулася у Олишівській бібліотеці-філіалі; години історичної пам’яті: «Володимир Великий – князь», «Володимир Великий: постать на тлі сучасної історії», «Володимир Великий – хреститель Руси-України» - у Кувечичах, Новому, Пісках та Красному (відповідно); годину спілкування «Історична постать Володимира Великого» провела бібліотекар Седнівської селищної бібліотеки - філіалу; літературні читання за творами О.Олеся «Княжа Україна. Володимир Великий» пройшли в Іванівській сільській бібліотеці-філіалі, а в Довжицькій сільській бібліотеці-філіалі – «І востане Україна-Русь» за твором І.Білика «Похорон богів»; година православ’я «Володимир Великий – через тисячоліття – до сердець» відбулася у Льгівській сільській бібліотеці-філіалі.

Крім того, у бібліотечних закладах району відкрилася книжкова виставка, яка розповідає про запровадження християнства на Русі, державотворчу діяльність князя Київського Володимира Великого, вплив його діяльності на політичний та економічний розвиток Європи, а також на події української історії відповідного періоду.

У зв’язку з 1000-ою річницею упокоєння князя Київського Володимира Великого християнським церквам та релігійним організаціям було запропоновано провести урочисті молебні.

За інформацією відділу культури і туризму райдержадміністрації