back

Вшанування Героїв Небесної Сотні

24 лютого 2015

З нагоди Дня Героїв Небесної Сотні у закладах культури та освіти району вшанували пам’ять Героїв Майдану.

У Жуткотківській бібліотеці-філіалі відбувся реквієм «Героям України слава і наша пам’ять на усі віки», який організували працівники будинку культури і бібліотекар. У заході взяли участь мешканці села, учні та вчителі школи, працівники сільської ради. Реквієм розпочався з Державного Гімну України, а під гімн Небесної Сотні присутні з рук у руки передавали запалену свічку пам’яті. Пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання. Також усі взяли участь у флешмобі, утворивши слово «ГЕРОЇ».

«Небесна Сотня в наших серцях» – таку назву мав тематичний вечір-реквієм, який провели працівники Хмільницького будинку культури спільно з учителем-організатором у Хмільницькому навчально-виховному комплексі. Присутнім на заході жителям Хмільницької громади, учням і вчителям ведучі розповіли про ті страшні події, які сталися минулого року на Майдані Незалежності в Києві. Хвилиною мовчання вшанували жертв Революції гідності. Прозвучали вірші про Героїв Небесної Сотні, учасники заходу показали інсценівку.

У Киселівському навчально-виховному комплексі відбувся реквієм «За честь, за право бути українцем», організований педагогами і бібліотекарем. Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять про загиблих Героїв Небесної Сотні. Присутні мали змогу ознайомитися з виставкою фотоматеріалів «Слава Небесній Сотні».

У Халявинській школі відбулася лінійка-реквієм. Учні читали вірші про Героїв Майдану, які віддали життя за світле майбутнє України, виконали Державний Гімн України, урочисто внесли Державний Прапор, вшанували загиблих хвилиною мовчання. Була розгорнута фотовиставка «Зима, що нас змінила».

За інформацією відділу культури і туризму райдержадміністрації