back

Мансуров Андрій Сергійович

02 грудня 2014

Народився 10 липня 1989 року у м. Куп’янськ Харківської області.

Закінчив Харківську загальноосвітню школу № 121 та Первомайський професійний ліцей, здобув професію електрогазозварювальника.

У 2007 році був призваний до лав Збройних Сил України на строкову службу. Службу проходив в 169-му навчальному центрі у селищі Десна Козелецького району.

З 2008 році проходив військову службу за контрактом в 1-й окремій гвардійській танковій бригаді 8-го армійського корпусу на посаді командиру танку.

Загинув 3 серпня 2014 року під час виконання бойового завдання у зоні проведення антитерористичної операції.

Похований у селищі Гончарівське Чернігівського району.

Указом Президента України №708/2014 від 8 вересня 2014 року, «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України», нагороджений орденом «За мужність ІІІ ступеня» (посмертно).

Триває робота по забезпеченню житлом сімей загиблих учасників АТО. 30 жовтня 2015 року під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Леоніда Сахневича відбулось засідання обласної комісії з відбору громадян для включення до списку осіб, що мають право на отримання житла при обласній державній адміністрації, на якому розглянуто питання виділення коштів на придбання житла для сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь у антитерористичній операції, а також інвалідів І-ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали безпосередню участь у зазначеній операції та потребують поліпшення житлових умов. Участь у засіданні також взяв заступник голови Чернігівської райдержадміністрації Андрій Курданов. Так, 08 жовтня 2015 року районна комісія розглянула питання забезпечення житлом сімей загиблих військовослужбовців в зоні проведення АТО Дмитра Степанченка та Андрія Мансурова, та надала відповідні пропозиції на розгляд обласної комісії. Під час засідання члени обласної комісії розглянули загальний список осіб, які перебувають на обліку та потребують поліпшення житлових умов, та затвердила пропозицію районної комісії щодо виділення коштів родині загиблого Андрія Мансурова та дочці загиблого Івана Томилка. Відповідні керівники структурних підрозділів райдержадміністрації проводять підбір житла даним сім'ям.

09 листопада 2015 року відбулось засідання робочої групи житла членам сімей, загиблих учасників АТО. Родини Мансурова та Томилка, які отримали право на придбання житла згідно з рішенням обласної комісії, попередньо оглянули квартири, запропоновані забудовником. Дружина загиблого учасника АТО Андрія Мансурова дала згоду на придбання житла. Члени робочої групи будуть продовжувати відповідну роботу по оформленню необхідної документації для придбання даної квартири.

09 березня 2016 року голова райдержадміністрації Віктор Корж вручив ключі від квартири дружині загиблого в АТО військовослужбовця Андрія Мансурова.