back

Брешинський Володимир Олегович

02 грудня 2014

Народився 17 січня 1983 року у селищі Михайло-Коцюбинське Чернігівського району.

Мобілізований 28 квітня 2014 року. Кулеметник 1-го відділення, 1-го взводу, 1-ї роти охорони військової частини В 2278.

18 серпня 2014 був тяжко поранений у ході боїв у Луганській області. Помер 27 серпня 2014 року у госпіталі.

Похований у селищі Михайло-Коцюбинське Чернігівського району.

У селищі М.-Коцюбинському місцевий парк культури вирішили назвати на честь загиблого 31-річного солдата 13 батальйону територіальної оборони Володимира Брешинського, який помер 27 серпня 2014 року в Київському військовому шпиталі від численних осколкових поранень, одержаних у зоні АТО. За таке рішення одноголосно проголосували депутати селищної ради.

Планується, що в парку, розташованому в центрі селища, поряд із трьома стелами на честь трьох Героїв Радянського Союзу - уродженців Михайло-Коцюбинського, буде стояти четверта – Володимиру Брешинському.

За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджений посмертно Орденом «За мужність» III ступеню.

07 травня 2015 року на будівлі Михайло-Коцюбинської гімназі відкрито меморіальну дошку.

23 вересня 2015 року у смт Михайло-Коцюбинське відкрито пам’ятник учасникам антитерористичної операції, які загинули при виконанні бойових завдань, захищаючи незалежність та суверенітет України.

На виконання Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні", який передбачає перейменування районів у містах, скверів, бульварів, вулиць, провулків, проїздів, проспектів, площ, майданів, набережних, мостів чи інших об’єктів топоніміки населених пунктів, назви яких містять символіку комуністичного тоталітарного режиму, рішенням 33 сесії 6 скликання Михайло-Коцюбинської селищної ради від 22.101.2015 року прийнято рішення про перейменування вулиці Комсомольської селища Михайло-Коцюбинське на вулицю Володимира Брешинського.