back

Відбулась презентація нової книги Олени Печорної

24 листопада 2014

Любити і прощати закликає нас авторка роману «Фортеця для серця» Олена Печорна. Теми кохання, всепрощення, любові до ближнього – найголовніші в її творчості. Це надихає на життя героїню роману «Грішниця», несе порятунок, вихід у трагічній ситуації в «Колах на воді». І ось третій роман «Фортеця для серця». Яким би захололим не було серце, від чистої любові воно засвітилося і почало віддавати свою любов іншим.

У передмові до твору письменниця Наталка Шевченко писала: «Творчість Олени Печорної нагадує народження нової зірки. Ось він, потужний спалах – і сяйво, чарівне і містичне, від якого несила відвести очей. Так, як пише вона, в українській літературі не пише ніхто». Дійсно, хто б не читав романи Олени, всі відзначають дивовижність її мови – мелодійної, живої. Описи (це можуть бути і лікарня, і школа, і бібліотека, народження нового дня, дощ, небо, трава) переносять в інший вимір, зачаровують, їх хочеться перечитати ще.

Олена Печорна – часта гостя в районних бібліотеках області. Своїм колегам на згадку, крім книжок і автографів, письменниця залишає часточку душі. Тепло й щиро зустрічають письменницю в Чернігівській районній бібліотеці. Інакше й бути не може, бо Олена за кілька років встигла стати членом бібліотечної родини. Цього разу, крім цікавої історії про народження книги, автографів-побажань, авторка поділилась незабутніми враженнями від відвідин Львівського книжкового форуму видавців, де Печорна презентувала свою книгу «Фортеця для серця». Світлини зі львівськими краєвидами і зустрічами з українськими письменниками стали основою відеопрезентації «Фортеця у Львові».

Колеги висловили свої побажання і сфотографувались на згадку.

За інформацією районної ЦБС