back

Управління юстиції Чернігівського району інформує!

30 жовтня 2014

З метою доведення правової інформації до підприємств, установ, організацій та громадян Міністерство юстиції України постійно вишукує та запроваджує нові форми роботи. Зокрема, з метою вдосконалення системи обліку та підтримання в контрольному стані нормативно-правових актів, забезпечено випуск періодичних видань, які покращать роботу юрисконсультів підприємств, установ та організацій всіх форм власності.

Указом Президента України від 22 січня 1996 року № 73/96 "Про видання збірників актів законодавства України" на Міністерство юстиції України покладено функції офіційного видавця збірників актів законодавства.

Оскільки у нижчезазначених виданнях систематизовано акти Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України, Конституційного Суду України, а також Національного банку України, міністерств, інших центральних органів виконавчої влади України, що зареєстровані в Міністерстві юстиції України, та міжнародні договори України, ці видання забезпечать повноту та змістовне наповнення банку даних правової інформації, дозволять проводити інформаційно-правову роботу на більш якісному рівні. Забезпечення підприємств, установ, організацій, державних органів вказаними виданнями є важливою умовою успішного виконання покладених на них завдань.

Офіційні видання Міністерства юстиції України

Відповідно до Указів Президента України від 22 січня 1996 року № 73 “Про видання збірників актів законодавства України”, від 27 червня 1996 року № 472 “Питання оновлення збірників актів законодавства України” та з метою забезпечення конституційного права громадян на доступ до правової інформації, доступності законодавства України для користування громадянами, підприємствами, установами та організаціями на Міністерство юстиції України покладено функції офіційного видавця збірників актів законодавства України.

Пропонуємо короткий огляд офіційних видань Міністерства юстиції, які є на сьогодні єдиними в Україні офіційними виданнями збірників актів законодавства.

офіційні видання Міністерства юстиції.docx

Офіційні видання Міністерства юстиції