back

23 вересня 2014

Комплекс заходів, присвячених 71-й річниці визволення Чернігівщини від нацистських загарбників, для жителів району цими днями підготували заклади централізованої бібліотечної системи.

21 вересня в Брусилові відбулася акція вшанування ветеранів Великої Вітчизняної війни, підготовлена завідуючою бібліотеки Світланою Капран, працівником будинку культури Наталією Губко та активом сільської громади. Разом із Киселівським сільським головою Олександром Сербіним учасники акції відвідали вдома Івана Григоровича Атрощенка та Дмитрія Дем’яновича Праула. Поспілкувалися, привітали зі святом та вручили подарунки.

На урок мужності «Долі, обпалені війною» своїх односельців запросила Кувечицька сільська бібліотека. На фоні книжкової виставки «Живе війна на сторінках» завідуюча бібліотекою Валентина Лисак розгорнула розповідь про етапи визволення Чернігівської землі та села Кувечичі від фашистських загарбників. Прозвучали і спогади очевидця війни на подвір’ї Лісун Олександри Іванівни. Учасники заходу прочитали для неї вірші, виконали улюблену пісню Олександри Іванівни «Мати-тополя» та вручили квіти.

Чергове засідання районної літературно-мистецької вітальні «Краяни» відбулося в Павлівці. Серед запрошених гостей були і працівники районної бібліотеки на чолі з директором ЦБС Вікторією Пирковською. Працівники Новоселівської, Терехівської, Киселівської, Павлівської бібліотек та будинків культури розгорнули для учасників літературно-документальну експозицію «Чернігівщина в полум’ї війни» та фотовиставку «За землю рідну, за народ віддам життя во славу України», присвячену учасникам антитерористичної операції на сході України. Літературно-музичний реквієм «Моя земля – земля моїх батьків – боролася й перемагала» теж не залишив байдужими. Реквієм продовжився біля обеліска Слави покладанням вінків та квітів, вшануванням загиблих воїнів хвилиною мовчання.

За інформацією районної ЦБС