back

Земельні ділянки для воїнів АТО

29 липня 2014

Уряд країни підтримав і взяв під особливу опіку ініціативу Державного агентства земельних ресурсів в Україні щодо забезпечення воїнів АТО земельними ділянками. Наділи також отримають родини, які втратили близьких на Майдані під час Революції Гідності.

Скільки можна отримати

Ініціатива стосується громадян, які ще не скористалися правом безоплатної приватизації земель. Виділені ділянки підлягатимуть для будівництва і ведення селянського господарства. Таким чином, для особистого селянського господарства надаватимуть ділянку не більше 2-х гектарів; для ведення садівництва –– у межах 0,12 гектара і близько 10-ти соток. для індивідуального дачного будівництва. Землевпорядною службою області вже визначено земельні ділянки площею понад 559 гектарів.

Що для цього необхідно

Зацікавлені в отримані безкоштовної ділянки мають подати клопотання до Головного управління Держземагентства у Чернігівській області за адресою: просп. Миру буд. 14, каб. 103, м.Чернігів, 14000. Заяви можна надіслати поштовим зверненням, подати особисто або через територіальний підрозділ Держземагентства за місцем розташування земельної ділянки.

У клопотанні необхідно зазначити цільове призначення земельної ділянки та додати графічні матеріали із бажаним місцем розташування. Саме на графічних матеріалах вказати розмір земельної ділянки. Також необхідно надати документ, який підтверджує участь в АТО.

За потреби, буде надана допомога у підготовці та формуванні пакету документів для подачі клопотання. Консультуватимуть і з приводу оформлення права власності на земельну ділянку.

Рекомендовані зразки заяв на приватизацію, інформацію щодо місця розташування земельних масивів знаходяться на сайті Головного управління Держземагентства області http://cheoblzem.gov.ua в розділі «Земельні ділянки для військовослужбовців». Іншу інформацію можна отримати за телефоном “гарячої лінії”: (0462) 67-83-64.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА